Op vrijdag 8 juli heeft judoka Jennifer Wichers de Sport Innovatie Prijs gewonnen voor haar scriptie “Judo and entrepreneurship: a challenging combination”. De met lof beoordeelde scriptie toont aan dat de judosport ook voor ondernemende mensen een toegevoegde waarde kan hebben. Wichers, die uitkomt in de klasse tot 63 kilogram, kreeg de prijs van het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen.

‘Fantastisch en een grote eer dat ik deze prijs met mijn scriptie in ontvangst mag nemen. Het was een moeilijke maar mooie zoektocht waarin de veelzijdigheid van de judosport op een mooie en innovatieve wijze naar voren komt. Ik ben ontzettend trots op het eindresultaat en zie hierin veel toekomst’, reageert de judoka enthousiast.

De jury was erg te spreken over de scriptie van Jennifer: ‘Omdat wij menen dat door haar afstudeerwerk Jennifer heeft gezorgd voor een positieve innovatieve bijdrage aan de maatschappij en sport in het algemeen, en de judosport en ondernemerschap in het bijzonder, is haar deze prijs toegekend.’ De andere genomineerden waren Dylan van Sluis, Iris Smink en Marit Brand. Van 7 tot en met 10 september vindt er een Internationaal Sportmanagement Congres plaats in Warschau. Op dit congres mag Wichers spreken over haar onderzoek.

13680714_1041979839217260_7211521450650439823_n

 

Bron: www.jbn.nlĀ