Jennifer Wichers organiseerde zaterdag 30 juni bij Dijkmansport voor het eerst een judoclinic speciaal voor meiden en vrouwen.

Een clinic waarbij er ook werd stilgestaan hoe de kracht van judo op een positieve manier kan bijdragen aan de ontwikkeling van een persoon.

Topjudoka

Jennifer en 2 judoka's
Jennifer en 2 judoka’s

Jennifer Wichers zelf jaren actief als topjudoka vertelde in deze eerste sessie hoe zij zich als judoka maar bovenal als mens heeft ontwikkelt en welke rol judo daarin heeft gespeeld. Judo gaf en geeft haar nog steeds vertrouwen en heeft een grote invloed op haar gehad.

26 fanatieke dames en meisjes

Tijdens de training waaraan 26 fanatieke dames aan deelnamen werd er aandachtig geluisterd maar ook enorm hard gewerkt aan eigen vaardigheid. Waarbij de jongste 3 jaar was en de oudste 40 jaar, werd er een groep gevormd waarbij iedereen van elkaar leerde.

Jennifer en 26 dames
Jennifer en 26 dames

Tussen de technieken en praktische tools door was er tijd voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Natuurlijk mochten de randori’s niet ontbreken en kregen de deelnemers de kans om het op te nemen tegen Jennifer die zichtbaar genoot van het fanatisme waarmee en werd deelgenomen aan de clinic.

Naarmate de training vorderde zag je de eenheid van de groep ontstaan. Hierdoor ontstond er een situatie waarin iedereen elkaar op een positieve manier vooruithielp.

In het najaar, nog een clinic….

In het najaar van 2018 zal de 2e sessie plaats vinden. Na de zomerstop zal de definitieve datum worden vastgelegd en zal iedereen zich kunnen aanmelden.

Jennifer uitleg
Jennifer uitleg

Deze training werd georganiseerd naar aanleiding van de Girls Only Judopakken actie. Een uniek ontwerp met roze logo’s en het logo van Jennifer zelf waarbij je bij de aankoop gratis mag deelnemen aan de clinics. Ook kun je alleen deelnemen aan de clinic als je niet in het bezit bent van zo’n judopak.

Bron: www.dijkmansport.com

 

 

Een aantal foto’s: